Chisca este un preparat specific Ardealului pe care gospodinele il prepara numai de Craciun.
Fasolea sleita este un preparat traditional din Ardeal, foarte gustoasa, mai ales in zilele de post.
Palanet cu branza si ceapa este un preparat specific Ardealului, pe care il puteti servi atat cald cat si rece, si a carei umplutura poate diferi.
Salata ardeleneasca este o salata gustoasa si satioasa, asemanatoare salatei orientale.
Salata de fasole boabe cu afumatura este o salata ardeleneasca de post, gustoasa si apetisanta.
Scovergile se prepara mai ales in zona ardealului, si pot avea diferite umpluturi.
Toba de Predeal este de nelipsit de pe masa de Craciun, fiind un deliciu culinar desavarsit.
Telina la cuptor este un preparat traditional ardelenesc, plin de aroma si gust.
Umplutura pentru placinta este traditionala din zona Ardealului, foarte gustoasa si aromata.
Ciorba ardeleneasca de porc este o ciorba gustoasa si aromata, pe care trebuie sa o incercati pentru a varia gustul in bucatarie.