Umplutura pentru placinta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Umplutura pentru placinta este traditionala din zona Ardealului, foarte gustoasa si aromata.

Ingrediente

    • 300 gr carne macra de porc/vita/pasare
    • 100 ml ulei sau untura
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 400 gr ciuperci
    • 2 cepe
    • 1 ou
    • sare
    • 1 legatura marar verde

Instructiuni de preparare

  1. Ciupercile se curata, se spala si se calesc in ulei fierbinte, apoi se scot, se racesc si se dau prin masina de tocat.
  2. Carnea se taie in bucati, apoi se toaca la masina. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in ulei, iar, cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga carnea si ciupercile.
  3. Cand carnea devine albicioasa, se ia de pe foc, se adauga oul, sare si piper dupa gust, mararul si patrunjelul, tocate marunt, se amesteca si se lasa sa se raceasca. Se omogenizeaza compozitia care se foloseste pentru umplerea pateurilor sau placintelor. Acestea se servesc calde, eventual cu smantana.

Recomandari

Placinte