Rosii siciliene cu busuioc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rosiile siciliene cu busuioc nu trebuie sa lipseasca din camara, pentru ca ele fac din clasicele paste o masa delicioasa.

Ingrediente

    • 500 gr rosii cherry
    • 1 plic piper
    • 1 legatura busuioc proaspat
    • 200 ml otet de vin
    • 2 lingurite  sare
    • 40 gr zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se spala bine busuiocul, dupa care se lasa sa se scurga de apa.
    Se amesteca otetul de vin cu zaharul, sarea, piperul si cu 200 ml de apa, amestecand bine, pana ce se topeste zaharul.
  2. Se spala rosiile, dupa care se oparesc in apa clocotita cu sare si se decojesc.
  3. Se asaza rosiile intr-un borcan, se pun frunzele de busuioc si se adauga compozitia de otet de vin.
  4. Se inchide bine borcanul si se lasa la marinat in jur de patru saptamani.

Recomandari

Conserve si Muraturi