Fasole sleita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fasolea sleita este un preparat traditional din Ardeal, foarte gustoasa, mai ales in zilele de post.

Ingrediente

    • 800 gr fasole boabe
    • 150 ml ulei
    • 1 lingura otet / zeama de lamaie
    • sare
    • 2 cepe rosii

Instructiuni de preparare

  1. Fasolea se tine la imuiat in apa rece pana a doua zi. Se pune fasolea la fiert in apa rece, schimband apa de 2-3 ori pentru a elimina toxinele, apoi se lasa sa fiarba pana crapa boabele si sunt moi. Se scurge, pana se usuca, si se raceste.
  2. Se freaca puternic fasolea pana devine ca un piure si se sareaza usor. Se adauga uleiul putin cate putin, frecand fasolea pana devine pufoasa. Se picura din cand in cand zeama unei lamai.
  3. Ceapa rosie de apa se toaca marunt si se amesteca cu fasolea. Se serveste ornata cu masline.

Recomandari

Aperitive