Tartine cu icre

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tartinele cu icre sunt foarte gustoase, fiind in acelasi timp un apetitiv foarte satios si usor de preparat.

Ingrediente

    • 100 gr icre sarate
    • 2 linguri cu gris
    • 200 ml ulei
    • 1/2 lamaie
    • 2 linguri cu sifon sau apa minerala
    • 1/2 ceapa de apa
    • 2 andive
    • 10 masline fara samburi

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Lasati icrele sarate in apa calda pentru 1/4 ora, scurgeti-le bine si treceti in castron adanc.
  2. Fierbeti 5 minute grisul in apa care clocoteste. Raciti 1/4 ora (faceti aceasta operatie inainte de a spala icrele), amestecati grisul cu icrele, omogenizati amestecul folosind o lingura de lemn. Subtiati cu apa minerala sau sifon pentru ca amestecul sa se aeriseasca. Adaugati 2 linguri cu zeama de lamaie, omogenizati.
  3. Turnati uleiul cate o picatura, amestecati fara intrerupere cu lingura pana cand terminati uleiul.
  4. Tocati marunt ceapa, acoperiti cu sare, framantati cu degetele 1 minut, apoi spalati ceapa si scurgeti in sita. Turnati peste icre, omogenizati.
  5. Spalati andivele si decorati un platou mare cu frunze mari.Feliati franzela, faceti tartine cu icre, decorati cu masline.Treceti tartinele pe platou, asezati in mijlocul lor miezul de andive.
  6. Serviti aperitivul in zilele cu dezlegare la peste.
     

Recomandari

Aperitive