Chisca- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chisca este un preparat specific Ardealului pe care gospodinele il prepara numai de Craciun.

Ingrediente

    • 500 ml sange
    • 2 kg carne de porc
    • 500 gr pasat
    • 1 lingurita cimbru
    • sare
    • piper
    • burta de porc

Instructiuni de preparare

  1. Se spala burta si se pune in apa cu otet. Se fierbe pasatul pana cand se inmoaie.
  2. Separat, se fierbe sangele. Se scurge pasatul si, in zeama rezultata, se fierbe carnea pe jumatate, apoi se taie in bucati.
  3. Se amesteca toate ingredientele si se adauga 100 ml din zeama in care a fiert carnea. Se umple burta, se coase si se fierbe aproximativ 1 ora in zeama ramasa de la carne. Se scoate si se lasa la scurs si la racit.
  4. Pentru o pastrare mai indelungata, se poate afuma.

Recomandari

Aperitive