Ciorba ardeleneasca de porc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba ardeleneasca de porc este o ciorba gustoasa si aromata, pe care trebuie sa o incercati pentru a varia gustul in bucatarie.

Ingrediente

    • 1 kg carne de porc
    • 4 buc albitura
    • 3 morcovi
    • 3 cepe
    • 4 oua
    • 50 gr orez
    • 300 gr smantana sau iaurt
    • 50 gr faina
    • otet
    • 1 legatura tarhon
    • 1 legatura marar
    • 1 legatura patrunjel verde
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se taie carnea in portii, se spala cu apa rece si se pune la fiert cu apa si sare. Cand a inceput sa fiarba, se  inlatura spuma ori de cate ori este nevoie.
  2. Ceapa se curata, se taie marunt si se adauga dupa ce a fost luata spuma. Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mai mari, dupa care se pune la fiert cu carnea.
  3. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga orezul, care a fost ales, spalat si fiert separat. Intr-un castron, se aleg albusurile, se amesteca bine si se subtiaza cu 2-3 polonice de zeama din ciorba, dupa care se toarna in oala.
  4. Galbenusurile se freaca bine cu iaurtul sau smantana si faina si se pun in ciorba. Se potriveste de sare si otet. La servit, se pune tarhon tocat marunt in farfurii.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri