Supa de carne cu stafide

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de carne cu stafide este o supa aromata si foarte apetisanta, perfecta in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 1 rasol de vaca sau 1 pasare intreaga
    • 200 gr stafide
    • 2-3 morcovi
    • 1 ceapa
    • 1 patrunjel cu frunze
    • 1 telina
    • 1/2 lamaie
    • 1 ou
    • 150 gr smantana
    • sare
    • patrunjel verde tocat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti carnea de oase, o speli, o pui la fiert cu apa rece cat s-o acopere si o clocotesti cateva minute. Arunci apa, speli carnea si vasul, umpli cu 3-4 litri de apa rece (socotesti numarul mesenilor carora le vei servi supa aceasta), fierbi la foc moale 2 ore. Cureti morcovii, patrunjelul (il fierbi cu frunze), telina si ceapa, sarezi, le fierbi in supa de carne 30 de minute  si le scoti.
  2. Cureti stafidele de codite, le speli cu apa calduta, le fierbi in supa. Treci carnea pe un platou, folosesti doar o bucata din ea, taiata patrate mici, pe care le lasi in supa. Daca vrei, acresti cu zeama de lamaie, altfel supa este dulce.
  3. Tragi vasul de pe foc, dregi supa cu ou batut spuma cu smantana si o servesti calda.
    Carnea fiarta care a ramas o inconjori cu legumele fierte, decorezi cu patrunjel tocat, servesti ca felul II. Cu paine prajita sau uscata, asezata in dreptul fiecarei farfurii.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri