Supa de gulii cu galuste de ficat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa de gulii cu galuste de ficat este o supa satioasa si plina de vitamine, indicata mai ales copiilor si celor care sunt in covalescenta.

Ingrediente

    • 4-5 gulii mari
    • 1 telina
    • 1 cartof
    • 1 ou
    • 2 morcovi
    • cimbru
    • 4-5 ficatei de pasare
    • 10-12 tije cu frunze de patrunjel
    • 2 linguri cu faina
    • 3 litri apa

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Cureti guliile, cartoful, telina si morcovii, tai legumele felii, speli cu apa rece si pui la fiert in apa calda.
  2. Faci un buchet din frunze de patrunjel, frunze de telina si cimbru si-l legi cu ata curata, pe care il fierbi in supa 30 de minute, apoi il arunci.
  3. Scoti legumele si le treci prin sita sau le faci piureu cu o furculita, le pui in supa, sarezi si lasi pe foc mic.
  4. Faci galuste mici din ficateii fierti si tocati fin, amestecati cu 1 ou, verdeata tocata, sare si faina. Ca sa fie gustos legi amestecul cu 1 lingura de unt. Iei din amestec cu lingurita, pui galustele la fiert in apa calda, lasi la foc mic pana se ridica la suprafata apei. Le scoti si le pui in supa pasata, le fierbi 15 minute si stingi focul.
  5. Servesti supa calda, cu crutoane de paine prajita sau fara paine.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri