Ciorba cu piept de vitel si castane

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba cu piept de vitel si castane este o ciorba delicioasa pe care o puteti drege in momentul servirii cu o lingura de smantana.

Ingrediente

    • 750 gr piept de vitel cu os
    • 3 linguri ulei
    • 3 morcovi
    • 4 linguri arpacas
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 1 foaie de dafin
    • 1/2 lingurita cimbru uscat
    • 2 linguri unt
    • 1 ceapa
    • 1 telina
    • 250 gr castane
    • 100 ml vin alb sec
    • 1/4 lingurita piper alb macinat

Instructiuni de preparare

  1. Morcovii si telina se curata, se spala si se taie in cubulete iar ceapa se toaca marunt.
  2. Se spala pieptul de vitel, se taie in bucati potrivit de mari si se prajeste putin, pe toate partile, intr-un amestec fierbinte de unt si ulei. Se adauga ceapa si zarzavatul si se calesc putin impreuna, apoi se toarna peste ele 1,5 litri apa clocotita, se asezoneaza cu sare, piper, dafin si cimbru si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 45 de minute.
  3. Se scoate carnea si se dezoseaza. Intre timp, se curata castanele de coaja si de membrana interioara si se fierb pana cand se inmoaie. Se scurg de apa, se zdrobesc si se adauga in ciorba, impreuna cu carnea. Se pune sa mai dea in cateva clocote, apoi se pune patrunjelul tocat (dupa ce s-a oprit focul).

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri