Supa de ciuperci uscate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Servita în mod tradiţional în Ajunul Crăciunului, supa de ciuperci uscate are o aroma intensa de pământ în timp ce ciupercile furnizează o bază de proteine ​​ in zilele de post sau in dietele vegetariene.

Ingrediente

    • 200 gr ciuperci uscate
    • 1 ceapa
    • 1 morcov
    • 1  telina mica
    • 1 lingura seminte de chimen
    • 1 lingura faina
    • 3 linguri ulei
    • 1 legatura marar verde
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Pui de seara ciupercile la inmuiat in apa. Cureti zarzavatul, il speli si il dai pe razatoarea mare. Pui o tigaie cu putin ulei pe foc in care adaugi legumele rase si le lasi 5 minute sa se caleasca. Adaugi semintele de chimen si faina si mai calesti totul un minut. Torni 2 litri de apa,pui sare si lasi sa fiarba 15 minute.
  2. Adaugi ciupercile taiate si lasti totul sa fiarba pana cand ciupercile se patrund bine,
  3. Potrivesti dupa gust, de sare si piper si adaugi mararul verde tocat.
  4. Iei mancarea de pe foc si o lasi sa se racoreasca 10 minute inainte de a fi servita.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri