Ciorba deasa cu legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O ciorba delicioasa plina de vitamine pentru zilele de post sau pentru cei care tin regim vegetarian.Aceasta ciorba este deasemenea delicioasa in zilele de iarna cand avem mare nevoie de vitamine.

Ingrediente

    • 1 ceapa
    • 2 morcovi
    • 1 radacina de patrunjel
    • 1 pastarnac
    • 1/2 ardei galben
    • 1 felie de telina
    • 4-5 buchetele mici de conopida
    • 50 gr mazare boabe
    • 1 cartof
    • 100 ml pulpa de rosii
    • 3 linguri ulei
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 1 legatura leustean verde
    • 500 ml bors de putina
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Se curata legumele si se spala sub jet de apa rece,apoi se taie cubulete mici ( mai putin conopida si mazarea) sau medii,dupa preferinta. Conopida se tine 10 minute in apa cu sare dupa care se clateste.
  2. Se aseaza toate legumele intr-o oala, se adauga 3 linguri de ulei, se presara putina sare si se lasa la calit, amestecand mereu, sa nu se prinda. Cand incep sa se inmoaie, se adauga 2 litri de apa calda, se acopera cu capac si se lasa la fiert, circa 20 de minute,
  3. Se adauga pulpa de rosii, patrunjelul tocat, se potriveste gustul de sare si pper, si se lasa sa mai fiarba 10 minute.
  4. Se fierbe separat borsul de putina, se adauga in oala cu ciorba si se lasa sa mai dea in 2-3 clocote,apoi se ia oala de pe foc.
  5. Se presara deasupra patrunjel si leustean tocat fin, se acopera cu capac inca 10 minute inainte de servire,ca sa se aromatizeze.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri