Bors de peste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Borsul de peste este un preparat care ne face sa descoperim adevaratul gust al pestelui. Borsul de peste poate fi preparat chiar si din 3-4 feluri de peste pentru o aroma mai intensa.

Ingrediente

    • 1,5 kg crap
    • 2 morcovi
    • 1 ardei gras
    • 500 ml bors de putina
    • unt
    • 3 cartofi
    • 2 rosii
    • 2 cepe
    • leustean
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Curata pestele si spala-l sub jet de apa rece, apoi portioneaza-l in bucati potrivite si pudreaza-le cu sare.
  2. Curata cepele si toaca-le marunt. Curata morcovii si taie-i in rondele, iar cartofii in cuburi, impreuna cu ardeiul.
  3. Soteaza legumele intr-o oala cu unt topit, apoi toarna deasupra 2 litri de apa. Adauga bucatile de peste, rosiile feliate si adauga sare, dupa gust. Acopera oala cu capac si lasa sa fiarba 30-40 de minute.
  4. Intre timp, fierbe borsul separat, iar cand a dat in clocot adauga leusteanul tocat. Daca pestele a fiert, toarna borsul si lasa-le sa dea impreuna intr-un clocot. Stinge focul si lasa acoperit 15 minute, apoi poti servi alaturi de o mamaliga aburinda.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri