Ciorba banateana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba banateana este o ciorba gustoasa si aromata, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.

Ingrediente

    • 1 pui sau 1 kg carne de vitel/miel
    • 2 radacini patrunjel
    • 10 boabe de piper
    • 2 linguri orez
    • 1 lingura faina
    • 2 linguri smantana
    • patrunjel verde
    • 1 morcov
    • 1 ceapa
    • boia dulce
    • 1 lingura ulei/untura
    • 2 galbenusuri
    • sare
    • zeama de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se pune carnea la fiert in 3,5 litri de apa si se spumeaza. Dupa ce carnea nu mai ridica spuma se adauga morcovul, patrunjelul, piperul si sarea. Se spala orezul si se adauga in ciorba odata cu legumele.
  2. Separat, se face un rantas dintr-o lingura de grasime si o lingura de faina; cand acesta este auriu, se pune ceapa taiata marunt si se lasa pana se rumeneste putin, apoi se adauga putina boia dulce si putina supa sau apa, amestecand bine ca sa nu se faca cocoloase. Se toarna rantasul in oala cu ciorba si se mai lasa putin la fiert.
  3. Cand este gata, se lasa sa se racoreasca apoi se drege cu galbenusurile batute bine cu smantana. Se acreste cu zeama de lamaie si se presara patrunjel verde tocat fin. Se serveste fierbinte.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri