Supa crema de morcovi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Supa-crema de morcovi este o supa-crema extrem de gustoasa si inedita, obtinuta dintr-o combinatie usoara: morcovi si dovlecei, doua legume de vara sanatoase si pline de vitamine si aroma.

Ingrediente

    • 700 gr morcovi
    • 1 litru supa de legume
    • piper macinat
    • 2 catei de usturoi
    • ulei
    • sare

    PENTRU CROCANTUL DE DOVLECEI:

    • coaja de la 2 dovlecei mari
    • 1 ligura ulei
    • 1 felie paine uscata
    •  frunze de manta proaspata -optional

Instructiuni de preparare

  1. Se curata morcovii, se spala, apoi se sterg cu un servet absorbant. Taiati fiecare morcov in felii groase de 1 cm, pe acre se puneti intr-o cratita.Se toatna peste ei supa de legume si se pun pe aragaz la fiert pana cand morcovii sunt bine fierti.
  2. Intre timp, se spala coaja de la dovlecei si se taei julien.Puneti uleiul intr-o tigaie, se adauga fasiile de dovlecei si 2-3 frunze de menta. Se lacesc 2-3 minute, apoi se adauga felia de paine macinata fin. Se amesteca bine cu o lingura de lemn si se lasa crocantul pe foc inca 2-3 minute.
  3. Dupa ce morcovii au fiert, se scot din supa si se paseaza cu mixerul, adaugand treptat supa din care au fiert si 2 catei de usturoi. Se condimenteaza cu piper si sare dupa gust.
  4. Supa-crema de morcov se lasa sa se raceasca, iar in momentul servirii se adauga in fiecare farfurie putin croant de dovlecei.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri