Ciorba de burta si carne afumata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciorba de burta este mancare traditional romaneasca ce ne incanta de fiecare data, dar daca se adauga carne afumata gustul si aromele devin mult mai ispititoare.

Ingrediente

    • 600 gr burta de vita prefiarta
    • 1 morcov
    • 1 radacina patrunjel
    • 200 gr carne afumata de porc
    • 2 linguri unt
    • 80 gr faina
    • 1 lingura boia dulce
    • piper macinat
    • 2 catei de usturoi
    • 1 varf de cutit ghimbir ras
    • 1 lingurita maghiran
    • sare
    • otet

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca burta de vita cu sare, se spala in apa calduta, apo se pune la fiert. Se schimba apa de doua ori in timpul fierberii si se pune iar la fiert pana cand burta de vita este aproape fiarta.
  2. Cand burta este aproape fiarta se scoate pe o farfurie, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie fasii care se pun inapoi in oala. Daca mai este nevoie se mai poate adauga apa iar cand aceasta da in clocot se adauga legumele curatate, spalate si taiate rondele sau cuburi, dupa preferinta. Se adauga carnea afumata taiata cuburi si se lasa oala pe foc sa fiarba pana cand legumele sunt patrunse.
  3. Intre timp, intr-o cratita, se topeste untul, se adauga faina, boiaua de ardei si se amesteca continuu. Se pune rantasul peste ciorba si se mai lasa sa fiarba inca 25 de minute.Se condimenteaza supa cu sare si piper, dupa gust, cu usturoiul pisat, ghimbir si maghiran. Se mai da in cateva clocote apoi se opreste focul.Dupa gust ciorba se poate acri cu otet.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri