Bors cu perisoare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O ciorba delicioasa pentru un pranz care sa va readuca la viata.Datorita legumelor pe care le contine veti avea si un plus de energie.Daca doriti puteti prepara perisoarele si din care de pui sau curcan.Gustul va fi la fel de bun!

Ingrediente

    PENTRU PERISOARE:

    • 500 gr carne tocata de curcan(sau de miel)
    • 3 linguri orez
    • 2 oua
    • patrunjel verde
    • sare si piper

    PENTRU BORS:

    • 1 morcov mare sau 2 mici
    • 1 radacina patrunjel
    • 1 radacina pastarnac
    • 1 telina mica
    • 1 fir praz(partea alba)
    • 1 cartof
    • 2 linguri ulei
    • 200 ml pulpa de rosii sau o lingura de bulion
    • patrunjel verde
    • 500 ml bors de putina
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Tai legumele bucati si le calesti in ulei incins in care  adaugi 2 linguri de apa.le lasi sa se caleasca inabusit la foc mic pana se inmoaie. Cand legumele s-au inmuiat adaugi 3 litri de apa calda,putina saree si le lasi sa fiarba la foc mic 20 de minute.
  2. Amesteci carnea tocata cu orezul spalat bine, ouale batute usor, patrunjelul tocat fin si potrivesti de sare si piper dupa gust. Din compozitia obtinuta, modelezi perisoare, pe care le adaugi, una cate una in supa, acoperi oala cu un capac si lasi sa fiarba totul pana cand perisoarele se ridica la suprafata. Adaugi pulpa de rosii sau bulionul si mai lasi 15 minute sa fiarba.
  3. Adaugi borsul de putina, incalzit separat intr-o oala, potrivesti cu sare si piper dupa gust. Adaugi patrunjel verde si dupa 2-3 clocote opresti focul la aragaz.
  4. Lasi borsul 10 minute sa se racoreasca inainte de a fi servit.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri