Acreala moldoveneasca cu loboda

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Acreala moldoveneasca cu loboda este foarte gustoasa, fiind un preparat delicios de primavara, aromat si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 2 legaturi loboda
    • 1 legatura marar
    • 1 litru zer acru sau lapte prins
    • 4 cartofi noi
    • 1 legatura ceapa verde
    • 1 legatura patrunjel verde
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert intr-un litru de apa cu sare.
  2. Intre timp, se spala loboda, ceapa verde si mararul, se taie marunt si se adauga in oala atunci cand cartofii sunt fierti pe jumatate.
  3. Dupa ce au fiert toate, se toarna lapte prins sau zer, se potriveste de sare si se mai da ciorba intr-un clocot, doua. Dupa ce se opreste focul, se presara patrunjelul verde tocat.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri