Ciorba deasa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O reteta foarte gustoasa de ciorba deasa cu carne de vital. Se serveste la masa cu smantana si cu saleuri de parmezan. Este ciorba ideala in zilele geroase de iarna:are multe proteine, vitamine, si un gust delicios.

Ingrediente

    • 450 gr carne de vita
    • 1 ceapa mare
    • 1 felie de telina
    • 1 morcov
    • 1 radacina patrunjel
    • 3 cartofi
    • 1 dovlecel
    • 1 ardei gras
    • 1 legatura patrunjel verde
    • 1 legatura leustean verde
    • 500 ml bors de putina
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Carnea de vita se portioneaza si se pune la fiert in trei litri de apa rece. Se indeparteaza spuma cu grija, si se lasa sa fiarba in continuare la foc mic, pana cand carnea este pe jumatate patrunsa.
  2. Se adauga legumele curatate si taiate marunt, se condimenteaza cu sare si se lasa sa fiarba inca 15 minute. Se adauga patrunjelul verde tocat fin si se potriveste gustul de sare si piper.
  3. Dupa circa 10 minute, se acreste cu borsul de putina, dat intr-un clocot separat. Dupa 2-3 clocote, se ia ciorba de pe foc, se adauga leusteanul tocat marunt si se acopera cu un capac oala pentru 10 minute inainte de a fi servita, pentru a se imbina aromele.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri