Saramura de ciortan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Saramura de ciortan etse o saramura rapida, gustoasa si foarte satioasa daca o serviti imediat dua ce ati preparat-o.

Ingrediente

    • 1,5 kg ciortan cu cap
    • boia de ardei iute
    • 2 ardei iuti
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Ciortanul se curata, se spala si se sareaza. Ardeiul iute se spala si se taie in rondele.
  2. Pestele se frige pe ambele parti pe gratar sua pe plita presarata cu sare, apoi se pune pestele intr-o tava, adaugand peste el saramura preparata din 1 litru de apa fierbinte, boia iute, sare si ardei iute, lasand sa fiarba impreuna 5 minute.
  3. Saramura de ciortan se serveste calda cu paine de casa sau cu mamaliga aburinda.

Recomandari

Supe, Ciorbe, Borsuri