Scovergi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Scovergile se prepara mai ales in zona ardealului, si pot avea diferite umpluturi.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 625 gr faina
    • 125 gr unt
    • 30 gr drojdie
    • 1 lingurita zahar
    • 250 gr cartofi
    • 2 oua
    • 125 ml smantana
    • sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 125 gr cas
    • 350 gr branza de burduf
    • marar
    • 1 ou

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb cartofii in coaja, se curata, se rad marunt si se fac pasta. Se freaca drojdia cu zaharul pana se inmoaie.
  2. Se amesteca cartofii cu drojdia, ouale, smantana, untul, sarea, apoi cu faina si se lasa sa creasca la cald 30 de minute.
  3. Pentru a face umplutura, se zdrobesc bine branza si casul, se amesteca cu oul si mararul. Se intinde aluatul pana ajunge la o grosime de 5 mm si se taie in patrate cu latura de 10 cm. Se pune umplutura si se ruleaza. Se coc in cuptor sau se prajesc in ulei. Scovergile se servesc calde.

Recomandari

Panificatie