Jeleu de mandarine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jeleul de mandarine este foarte gustos si aromat, perfect in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 300 gr zahar
    • 500 ml apa
    • coaja si zeama de la 5 mandarine
    • 8 foi de gelatina
    • 200 gr frisca

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o cratita se fierb zaharul, apa si coaja de mandarine. Dupa ce s-a legat pufin siropul, se scoate coaja de mandarine si se lasa siropul sa se raceasca. Se adauga zeama de mandarine si gelatina inmuiata in 2 linguri de apa rece. 
  2. Se fierbe siropul pana se topeste gelatina. Compozitia se pune intr-un castron la frigider, unde se lasa pana se prinde putin, apoi se amesteca cu frisca. 
  3. Compozitia se pune in cupe umezite care se dau la frigider. inainte de a se servi, se uda cupele cu o carpa inmuiata in apa fierbinte si se rastoarna jeleul pe farfurioare. 

Recomandari

Deserturi