- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Inghetata de pepene galben este un desert racoritor si usor, foarte aromat si gustos
		
		Ingrediente
		
			
- zeama si miezul de la un pepene galben mare
 
- 1 litru lapte
 
- 8 oua
 
- 250 gr zahar
 
- 1 lingurita fecula
 
- 1 baton de vanilie
 
- 1 lingura coniac
 
- 300 gr frisca
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Se amesteca laptele cu ouale, 200 gr zahar, vanilia si fecula si se pune amestecul intr-un vas pe foc, amestecand pana se ingroasa crema. Se muta crema intr-un castron de portelan, se amesteca cu coniacul si se lasa la rece. 
 
- Se trece miezul de pepene prin sita, o data cu zeama lui. Se lasa cateva ore pudrat cu 50 gr zahar si apoi se adauga frisca. 
 
- Se scoate crema din frigider si se amesteca cu pulpa de pepene. Se pune totul in forma pentru congelator, la inghetat.