Inghetata de sampanie cu zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Inghetata de sampanie cu zmeura este o inghetata rafinata si fina, pe care o puteti servi atat ca desert cat si drept digestiv, dupa o masa copioasa.

Ingrediente

    • 300 gr zmeura
    • 125 ml vin spumos
    • 100 gr zahar
    • 250 ml apa
    • 25 ml suc de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se paseaza zmeura, se trece prin strecuratoare ca sa se elimine samburii. 
  2. Se incalzeste apa cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Se adauga pulpa de zmeura, vinul spumos si sucul de lamaie. 
  3. Se toarna compozitia obtinuta intr-un vas si se pune la congelator. Dupa 2 ore, se amesteca compozitia pentru a se inlatura gheata formata si se pune din nou la congelator. Dupa alte 2-3 ore, se amesteca din nou si se pune la congelator.
  4. Sampania inghetata se prepara cu 1 -2 zile inainte de a fi servita. In loc de zmeura se pot folosi si alte fructe.

Recomandari

Deserturi