- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Inghetata de sampanie cu zmeura este o inghetata rafinata si fina, pe care o puteti servi atat ca desert cat si drept digestiv, dupa o masa copioasa.
		
		Ingrediente
		
			
- 300 gr zmeura
 
- 125 ml vin spumos
 
- 100 gr zahar
 
- 250 ml apa
 
- 25 ml suc de lamaie
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Se paseaza zmeura, se trece prin strecuratoare ca sa se elimine samburii. 
 
- Se incalzeste apa cu zaharul pana ce acesta se dizolva. Se adauga pulpa de zmeura, vinul spumos si sucul de lamaie. 
 
- Se toarna compozitia obtinuta intr-un vas si se pune la congelator. Dupa 2 ore, se amesteca compozitia pentru a se inlatura gheata formata si se pune din nou la congelator. Dupa alte 2-3 ore, se amesteca din nou si se pune la congelator.
 
- Sampania inghetata se prepara cu 1 -2 zile inainte de a fi servita. In loc de zmeura se pot folosi si alte fructe.