Nuga roz

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Nuga roz este un desert oriental dulce si aromat, numai bun alaturi de un pahar cu apa rece.

Ingrediente


    • 400 gr miere de tei
    • 500 gr migdale
    • 100 gr fistic
    • 250 gr zahar
    • 2 albusuri
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • sare
    • cateva picaturi de colorant rosu
    • sucul de la 1/2 lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se maruntesc migdalele, se pun la cuptor pentru a se usca, iar dupa 30 de minute se pune si fisticul. se pune o cratita pe foc si, dupa ce se incalzeste, se toarna mierea si se lasa 10 minute sa devina cat mai lichida. Apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se amesteca energic timp de 30 de minute.
  2. Se bat spuma albusurile cu putina sare. Dupa ce au devenit spuma tare se adauga, lingura cu lingura, in compozitia de miere si zahar, amestecand energic de fiecare data. Se mixeaza aproximativ 40 de minute, timp in care compozitia devine alba si se ingroasa, Se adauga 2-3 picaturi de colorant si se adauga fructele uscate.
  3. O forma mai intinsa sau doua mai mici se ung cu suc de lamaie, apoi se toarna amestecul. Pentru a netezi, se foloseste o jumatate de lamaie cu partea de pulpa taiata.
  4. Se lasa cateva ore, apoi se scoate pe un suport, presarat cu zahar pudra, si se taie bucati.

Recomandari

Deserturi