Nuga cu cafea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Nuga cu cafea este un desert aromat si foarte rafinat, pe care il puteti servi atat la gustare cat si la desert.

Ingrediente

    • 1 kg miere poliflora
    • 1 kg amestec de migdale, nuci sau alune
    • 100 gr boabe de cafea
    • 2 lingurite cafea solubila
    • 1/2 lingurita scortisoara

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un vas incapator se pune mierea la incalzit si se aduna spuma.Fructele uscate se maruntesc cu un cutit si se aduaga in miere.
  2. Se pun si cele doua tipuri de cafea si se lasa pe aragaz, la foc mic, pentru 45 de minute, amestecand continuu.
  3. Compozitia este gata cand fructele uscate se aud pocnind din vas, iar la final se adauga scortisoara.
  4. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, unde se intinde si se lasa sa se raceasca. Dupa 10 ore se poate taia batonase si servi.

Recomandari

Deserturi