- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Banana Split este un desert delicios, aromat si foarte usor de preparat, el putand sa fie preparat cu orice alte fructe, la decor.
		
		Ingrediente
		
			
- 4 banane
 
- 1 tub de frisca
 
- 100 ml rom
 
- 4 cupe inghetata de vanilie
 
- 200 gr zahar
 
- 50 gr ciocolata neagra
 
PENTRU SERVIT:
- frunze de menta
 
- fructe de sezon
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Intr-o tigaie se  pune zaharul sa se topeasca si, dupa ce acesta a devenit usor maroniu, se stinge cu rom. In acest sos dulce se pun bananele curatate de coaja si se lasa 2 minute.
 
- Se topeste ciocolata la bain-marie si se pastreaza calda.
 
- Pe o farfurie se pune o banana, cu ajutorul unei furculite se stropeste cu ciocolata topita, se asaza si doua cupe de inghetata, apoi se decoreaza cu felioare de fructe si frunze proaspete de menta si se serveste.