Inghetata de vanilie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Inghetata de vanilie este o inghetata rafinata pe care o puteti asocia salatelor de fructe, clatitelor, sau altor deserturi delicioase.

Ingrediente

    • 1 litru lapte
    • 8 galbeusuri
    • 300 gr zahar
    • 1 baton vanilie
    • 1 lingurita unt
    • 2 linguri rom

Instructiuni de preparare

  1. Se pun impreuna intr-un vas laptele si galbenusurile, zaharul si vanilia. Se asaza vasul pe foc la flacara mica, amestecand bine totul de la inceput, ca sa nu se prinda, pana se ingroasa crema. 
  2. Cand incepe sa clocoteasca incet, se mai lasa2 minute, astfel incat crema sa ramana prinsa pe lingura. Se toarna imediat crema intr-un castron, unde se bate in continuare, pana se raceste. inainte de a se raci se adauga o lingurita de unt.
  3. Dupa ce s-a racit complet, se pune in crema romul. Se toarna crema intr-o forma pentru congelator si se pune la rece. inainte de a ingheta complet. Trebuie amestecata compozitia in vas, ca sa nu faca ace de gheata. 
  4. Inainte de a servi, se fine inghetata cateva minute in frigider. Cand e aproape gata inghetata, i se pot adauga fructe confiate taiate cubulete sau migdale taiate fin. Preparata cu aceste ingrediente, inghetata se numeste „casata" si este foarte buna.

Recomandari

Deserturi