Eugenii de casa

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Eugeniile de casa sunt biscuitii preferati ai copiilor, avand o aroma intensa de rom si find fragezi si gustosi.

Ingrediente

    PENTRU BISCUITI:

    • 300 gr faina alba
    • 8 galbenusuri
    • 150 gr zahar pudra
    • 1 plic zahar vanilat
    • 100 gr migdale macinate
    • 270 gr zahar
    • 300 gr unt
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 4 linguri smantana 
    • sare

    PENTRU CREMA:

    • 100 gr unt
    • 1  ou
    • 3 linguri cacao
    • 1 lingurita esenta rom
    • 4 linguri lapte
    • 100 gr zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se cerne faina intr-un bol si se adauga untul moale, galbenusurile, sarea, coaja de lamaie, zaharul vanilat, faina cernuta si migdalele macinate. Se amesteca usor cu o lingura si daca aluatul este prea gros se inmoaie cu smantana.
  2. Se framanta bine si se lasa la rece. Dupa ce aluatul s-a racit, se scoate, se intinde cu sucitorul si cu forme speciale se fac biscuitii.
  3. Se aranjeaza biscuitii in tava tapetata cu hartie si se coc la 160°C, apoi se lasa la racit si se prepara crema de ciocolata.
  4. Pentru crema, se amesteca intr-o cratita zaharul cu lapte, cacao, oua, se fierbe si se da deoparte. Untul se freaca cu esenta de rom, zeama de lamaie si se adauga in sosul de ciocolata.
  5. Se ung biscuitii cu crema de ciocolata si se lipsc doi cate doi, apoi s ebaga la frigider 2 ore pana cand crema s eintareste.

Recomandari

Deserturi