Bombite cu dulceata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bombitele cu dulceata sunt perfecte pentru gustarea de dupa-amiaza, alaturi de o cana cu ceai.

Ingrediente

    • 250 gr pachet unt
    • 3 oua
    • 500 gr faina
    • 250 gr zahar pudra
    • un pachetel praf de copt

    PENTRU DECOR:

    • un borcan dulceata dupa gust
    • 2 albusuri
    • 100 gr ahar tos
    • 50 gr nuca macinata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 100 bucati

Timp de preparare 30 minute+ 10 minute coacere

  1. Se freca untul moale cu zaharul pana ce se obtine o crema pufoasa. Se adauga ouale si se amesteca pana se obtine o crema albicioasa.
  2. Se pune si praful de copt si apoi, putin cate putin, si faina. Se amesteca pentru a obtine un aluat potrivit de tare.
  3. Se intinde aluatul cu sucitorul intr-o foaie de 1,5 cm grosime din care se taie fursecuri cu un pahar mic. inainte de a pune fiecare fursec in tava tapetata cu hartie de copt se face o mica gaura si se trece prin albus batut si apoi prin zahar si nuca macinata.
  4. Se coc circa 10 minute pana ce fursecurile devin aurii. Se lasa apoi sa se racoreasca putin si se umplu cu dulceata.

Bombitele pot fi trecute si prin migdale macinate. Daca dulceata are prea mult sirop, pelteaua sau gemul pot fi folosite.

 

Recomandari

Deserturi