Salam aromat de biscuiti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salamul aromat de biscuiti este un desert rapid si gustos, care cu siguranta va fi pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 100 gr biscuiti sfaramiciosi
    • 200 gr ciocolata neagra cu 70% cacao
    • 100gr unt
    • 2 galbenusuri
    • 2 lingurite lichior de migdale
    • 50 gr amestec de migdale si fistic

    PENTRU SERVIT:

    • 100 gr zahar pudra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 20 de bucati

Timp de preparare 30 minute+ 10 minute fierbere+ 12 ore asteptare

  1. Ciocolata rupta bucati si untul taiat bucatele se pun sa se topeasca la bain-marie, la foc mic,
  2. Dupa ce ingredientele s-au topit, se scoate vasul de la bain-marie, se lasa amestecul sa se raceasca si se adauga galbenusurile si lichiorul.
  3. Biscuitii se sfarama grosier si se amesteca cu migdalele si fisticul (usor maruntite) si cu compozitia de ciocolata, galbenusuri si lichior.
  4. Pe o foaie de hartie de copt se asaza un strat de folie alimentara transparenta, se pune amestecul de biscuiti si se niveleaza. Apoi, se ruleaza pentru a obtine un sul si se strange la capete pentru a-i da forma de salam.
  5. Se lasa la frigider de pe o zi pe alta si, dupa ce s-a intarit, se scoate din ambalaj si se trece prin zahar pudra. Apoi se taie si se serveste.

In loc de migdale si fistic, se pot folosi caise si prune uscate dar si stafide bine inmuiate in apa calduta cu esenta de rom, preferabil, bine scurse inainte.

Recomandari

Deserturi