Glazura americana pentru torturi si prajituri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Glazura americana pentru torturi si prajituri este o varianta mai dulce pentru a inlocui frisca batuta si pentru a da tortului un aspect placut.

Ingrediente

    • 2 albusuri
    • 4 linguri apa fierbinte
    • 500 gr zahar tos
    • putina sare de lamaie

    USTENSILE:

    • mixer electric

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru glazurarea a 3 blaturi
Timp de preparare 30 de minute

  1. Bateti albusurile spuma tare. Turnati zaharul intr-o cratita, impreuna cu apa. Amestecati la foc mic, pana cand zaharul se dizolva complet.
  2. Aduceti amestecul la punctul de fierbere, fara sa amestecati si lasati sa fiarba cel putin 10 minute, pana cand se formeaza un sirop  gros. Pentru a testa daca are temperatura potrivita, picurati putin amestec in apa rece. daca siropul este suficient de cald, puteti forma bilute moi cu varful degetelor. Daca bilutele sunt tari inseamna ca amestecul este prea cald.
  3. Luati cratita de pe foc, adaugati putina sare de lamaie si bateti amestecul pana devine opac. Turnati siropul racit in albusurile batute, batand continuu cu untel.
  4. Puneti castonul la Bain-marie si bateti cu telul pana cand glazura se ingroasa si devine mata.

Recomandari

Deserturi