Sorbet de piersici

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sorbetul de piersici este foaret racoritor si revigorant. Are o aroma delicata si fina pe care daca o veti savura nu o veti uita prea usor.

Ingrediente

    • 3 piersici
    • 300 ml apa
    • 1/2 albus de ou
    • 2 linguri malt
    • zeama de la 1/2 lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Spala piersicile sub jet de apa rece, curata-le de coaja si taie-le bbucatele.
  2. Incalzeste apa in care ai turnat maltul, apoi adauga piersicile taiate cubulete si zeama de  lamaie. Lasa sa fiarba totul 2 minute, apoi lasa sa secracoreasca si transfera compozitia in vasul uni mixer si paseaza compozitia.
  3. Incorporeaza albusul batut spuma, amesteca usor si pune compozitia in congelator pentru cel putin 3 ore. Inainte de a servi, amesteca sorbetul si serveste imediat.

Stiai ca...

Piersica, la fel ca multe alte fructe, este originara din China? Numeroase soiuri de piersici se impart in doua categorii principale, in functie de usurinta cu care se desprinde pulpa de pe sambure. Nectarinele au coaja neteda. Cu un efect inviorator, sunt bogate in minerale, cum ar fi potasiul, fierul, salciul, sodiul. Aportul lor caloric este modest, iar continutul de zahar difera in functie de gradul de coacere si de soi. Florile de piersic sunt folosite in multe tratamente naturiste, din ele preparandu-se ceaiuri sedative.

Recomandari

Deserturi