Sorbet de kiwi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sorbetul de kiwi este digestivul de care aveti nevoie dupa o masa copioasa in familie. De asemenea sorbetul de kiwi este delicios in zilele calduroase in loc de inghetata.

Ingrediente

    • 4 kiwi coapte
    • 100 ml apa
    • 2 linguri suc de mere concentrat
    • 3 linguri frisca lichida
    • 1 kiwi pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Curata fructele de kiwi de coaja apoi taie-le bucatele.
  2. Incalzeste intr-o craticioara apa impreuna cu sucul de mere. Adauga fructele, fierbe-le 2 minute, apoi lasa-le sa se racoreasca.
  3. Toarna compozitia in vasul blenderului, adauga frisca lichida si mixeaza-le, apoi pune compozitia intr-un castron. Da compozitia la congelator pana se intareste.
  4. Inainte de a servi, amesteca bine sorbetul pana cand devine cremos si deocreaza-l cu bucati de kiwi.

Sfat!

Poti prepara varianta savuroasa a acestui sorbet din capsuni. Curata 250 gr de capsuni si paseaza-le bine. Prepara un sirop din 120 ml apa si 180 gr zahar brun, fierte timp de 5 minute. Incorporeaza piureul de capsuni in siropul racit, adauga zeama de la o lamaie si pune compozitia in cupe individuale. Lasa-le la congelator cateva ore, apoi serveste.

Recomandari

Deserturi