Caramele de cafea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Caramelele de cafea sunt un deliciu alaturi de un ceai aromat.

Ingrediente

    • 500 gr zahar
    • 175 ml apa
    • esenta de cafea
    • 1 lingura cu unt

Instructiuni de preparare

  1. Faci un sirop bine legat din zahar si  apa. Cand siropul forfoteste si face multa spuma tragi cratita pe marginea plitei, torni 1 ceasca de esenta de cafea (4 lingurite pline cu cafea si 4 linguri cu apa clocotita amestecate si lasate 15 minute acoperite.Cand lichidul se raceste il strecori si il folosesti).
  2. Amesteci repede folosind o lingura inox, pui din nou pe foc si lasi sa fiarba pana se leaga tare, torni untul, omogenizezi, intinzi amestecul pe un platou umezit, in strat gros de 1/2 cm din care tai (cand s-a intarit) patrate mici sau buline cat un nasture.
  3. Le treci in camara, le servesti langa ceaiul de la ora 5.

Recomandari

Deserturi