Sorbet de pepene galben cu seminte de mac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Combinarea cu seminte de mac cu sorbetul de pepene confera sorbetului un gust deosebit si surprinzator.

Ingrediente

    PENTRU SORBET:

    • 160 gr zahar
    • 300 gr pulpa de pepene galben
    • 10 ml Porto
    • 50 gr dextoza
    • 300 ml apa

    PENTRU DECOR:

    • menta proaspata
    • 30 gr seminte de mac

Instructiuni de preparare

  1. Toarna apa si zaharul intr-o craticioara si fierbe-le circa 7-8 minute din momentul in care incep sa clocoteasca, pana cand obtii un sirop.
  2. Taie pulpa de pepene galben bucati, pune-le in blender, adauga vinul si paseaza-le. Rastoarna piureul intr-un castron, incorporeaza siropul caldut, apoi adauga dextoza si amesteca bine pana se dizolva.
  3. Lasa compozitia sa se raceasca, apoi pune-o in aparatul de facut inghetata si procedeaza conform instructiunilor de folosire. Serveste sorbetul in cupe, presarat cu seminte de mac si decorat cu frunzulite de menta proaspata.

Stiai ca...

Pepenele galben este folosit in bucatarie pentru gustul sau echilibrat, nu numai la prepararea dulciurilor, ci si a aperitivelor sarate.

Recomandari

Deserturi