Granita din grepfrut rosu pe aspic de votca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Granita din grepfrut rosu pe aspic de votca este un desert racoritor energizant de vara. Granita din grepfrut rosu pe aspic de votca se prepara rapid si e foarte delicios si nutritiv.

Ingrediente

    PENTRU GRANITA:

    • 1 grepfrut rosu
    • 1 lingurita glucoza
    • 1 lingura zahar

    PENTRU ASPIC:

    • 2 linguri votca
    • 2 linguri apa tonica
    • 1 lingurita zahar
    • 1/2 lingurita gelatina granule
    • zeama de la 1/2 lime
    • 4 linguri apa minerala

    PENTRU PIUREUL DE FRUCTE ROSII:

    • 20 gr coacaze rosii
    • 20 gr zmeura

     

     

Instructiuni de preparare

  1. Stoarce grepfrutul, strecoara zeama si adauga zaharul, apoi amesteca pana cand acesta se dizolva complet.
  2. Incalzeste glucoza in putina zeama de grepfrut, toarn-o peste restul de zeama si amesteca. Rastoarna compozitia intr-un castron mare din otel inoxidabil si da-o la congelator pana cand se intareste.
  3. Intre timp, pune gelifiantul intr-o craticioara pe aragaz cu apa minerala si cu zeama de lamaie si dizolva-l. Ia craticioara de pe foc si incorporeaza votca si zaharul.
  4. Cand lichidul este caldut inca, adauga apa tonica si umple pe jumatate 4 pahare inalte si inguste, apoi pune-le in frigider. Spala zmeura si coacazele si paseaza-le in blender.
  5. Acopera spicul din pahare cu un strat  de piure de fructe rosii. Racaie activ cu un cutit zimtat compozitia scoasa din congelator pana cand se sfarama complet si pune granita obtinuta peste stratul de fructe rosii. Serveste imediat.

Recomandari

Deserturi