Bavareza de ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Bavareza de ciocolata este un desert racoritor delicios care va va cuceri de la prima imbucatura.Trebuie sa il gustati si dvs astfel veti intelege de ce toata lumea prefera aceset desert.

Ingrediente

    • 250ml frisca lichida
    • 250 ml lapte dulce
    • 80 gr ciocolata de  menaj
    • 100 gr zahar
    • 4 foi de gelatina
    • 1 portocala
    • 2 galbenusuri
    • 100 ml Grand Marnier

Instructiuni de preparare

  1. Incalzeste laptele intr-o craticioara ipreuna cu coaja rasa de portocala. Separat, inmoaie gelatina in apa rece.
  2. Dizolva ciocolata in 100 ml de lapte, pe foc mic. In alt vas bate galbenusurile cu zaharul, adauga siropul de ciocolata, amestecand permanent, adaugand treptat restul de lapte cu portocala.
  3. Pune crema obtinuta intr-o craticioara si pune-o la foc mic. Adauga gelatina inmuiata si stoarsa bine, apoi bate energic cu un tel pana incepe sa se ingroase. Strecoara compozitia prin sita, apoi las-o sa se raceasca.
  4. bate frisca lichida pana cand se obtine o frica tare, care apoi o incorporezi in crema racita. Se stropesc forme de bavareze cu Grand Marnier, se toarna compozitia in ele, apoi se baga la frigider pentru 3 ore ca sa se intareasca.

sfat:Decoreaza bavarezele cu fulgi de ciocolata si cu coaja confiata de portocala. Dupa gust se serveste stropita cu sos de vanilie.

Recomandari

Deserturi