Sarlota cu ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarlota cu ciocolata este cu siguranta un desert apreciat si indragit de toata lumea.Gustul fin si delicat face ca sarlota sa fie ideala in orice ocazie.

Ingrediente

    • 100 gr ciocolata de menaj
    • 150 gr piscoturi
    • 100 ml frisca lichida
    • 3 oua
    • 150 ml cafea
    • 2 foi gelatina
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se taie ciocolata bucati care se pun intr-un castron metalic impreuna cu 3 linguri de frisca lichida si se lasa sa fiarba la bain-marie, la foc mare, pana cand ciocolata se topeste.
  2. Se separa galbenusurile de albusuri care se bat spuma tare cu un praf de sare.Frisca lichida ramasa se bate tare pana devine frisca.
  3. Se inmoaie gelatina in apa rece, se stoarce, apoi se topeste, pe foc mic, in cafeaua filtrata.
  4. Se incorporeaza in ciocolata un galbenus, albusurile batute spuma, gelatina dizolvata in cafea, si la sfarsit, frisca. Se amesteca usor totul cu o spatula de lemn pana se omogenizeaza complet.
  5. Se inmoaie piscoturile in cafea si se aranjeaza pe marginile unei forme cu pereti detasabili.Se umple interiorul cu crema preparata si se baga in frigider  timp de 4 ore casa se intareasca.
  6. Se scoate sarlota din forma, desprinzand-o usor de fund cu ajutorul unui cutit udat cu apa rece si se serveste decorata cu ciocolata rasa.

Sugestie:

Se pot prepara portii individuale, folosind mai multe forme mai mici in locul umei singure forme mari. Pune in fiecare forma folie transparenta si urmeaza aceleasi proceduri. Cand s-au intarit, rastoarna sarlotele pe farfurii, indeparteaza folia si serveste-le.

Recomandari

Deserturi