Budinca de pepene rosu

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca de pepene rosu este un desert de vara, specific Siciliei. Pentru aroma mai delicata puteti folosi esenta de iasonie...

Ingrediente

    • 1 litru suc de pepene rosu
    • 150 gr zahar tos
    • 80 gr amidon de porumb
    • esenta de vanilie/zahar vanilat

Instructiuni de preparare

  1. Taiati pepenele, curatati pulpa de seminte si  taiati-o in patratele  si pasati-le cu un mixer, dupa care strecurati sucul prin sita.
  2. Dizolvati amidonul amestecat cu zaharul si esenta  de vanilie in cateva linguri de suc, dupa care adaugati-l treptat peste amidonul complet dizolvat si restul sucului ramas.
  3. Varsati sucul intr-o cratita si  puneti=o pe foc foarte mic. La inceput budinca isi va pierde culoarea rosie dar spre final va capata din nou o culoare vie . Este foarte important sa sa amestecati incontinuu.
  4. De asemenea nu trebuie in nici un caz sa inceapa sa fiarba in clocote foarte mari. In momentul in care icepe sa clocoteasca incepem sa facem “proba picaturii”: pe o farfurie turnati o picatura de budinca si in momentul in care va sta teapan si nu se va mai deplasa atunci este gata.
  5. Opriti focul si lasati budinca sa se racoreasca putin, dupa care  turnati-o in forme sau pahare si lasati-le peste noapte la frigider.
  6. Ca sa rasturnati fara probleme budinca , introduceti forma cateva secunde in apa clocotita si apoi  rasturnati-o pe farfurie. Nu este obligatoriu sa fie rasturnata, se poate servi foarte bine si in pahar.

Recomandari

Deserturi