Sorbet de capsuni cu tofu

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sorbetul de capsuni cu tofu are o aroma fina si delicata. Aroma sorbetului de capsuni ofera o senzatie racoritoare perfecta in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 250 gr capsuni
    • 500 ml lapte de orez
    • 3 lingurite malt
    • 1 pastaie de vanilie
    • 200 gr tofu
    • 2 linguri gelatina granule
    • 3 linguri sirop de artar
    • capsuni pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Pune laptele la fiert impreuna cu pastaia de vanilie despicata in doua pe lungime. Cand incepe sa clocoteasca, scoate pastaia de vanilie si arunc-o la gunoi si adauga gelifiantul si tine-l pe foc mic inca 10 minute, pana cand se dizolva. Toarna maltul, opreste focul si lasa compozitia sa se raceasca.
  2. Paseaza cu un blender capsunile, branza tofu, siropul de artar, apoi compozitia rezultata amestec-o cu laptele. Muta compozitia intr-un castron si baga-l la congelator pentru cel putin 3 ore.
  3. Amesteca bine sorbetul pana cand devine cremos, pune-l in cupe sau  pahare, decoreaza cu bucati de capsuni si serveste-l.

Sfat!

Amesteca in blender 350 gr tofu cu 1 pahar de suc de mere pana la obtinerea unei compozitii cremoase. Adauga 2 linguri de malt de grau si 1/2 lingurita de zahar vanilat. Pune compozitia in congelator sa se intareasca. Inainte de a servi sorbetul, amesteca-l bine, apoi pune-l in cupe si decoreaza-l cu stafide, miez de nuca sau bucatele de ciocolata de menaj.

Recomandari

Deserturi