Crema englezeasca-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crema englezeasca este o crema desert pe care o puteti servi simpla sau cu ea puteti prepara deserturi delicioase.

Ingrediente

    • 1 litru lapte
    • 80 gr faina
    • 6 oua
    • 250 gr zahar tos
    • 1 baton de vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se pun intr-un vas ouale intregi, zaharul, faina si vanilia taiata buca¬tele si se introduce vasul intr-unui mai mare pentru a fierbe compozitia in bain-marie. Se bate bine compozifia cu telul si se adauga laptele fierbinte, treptat, finand vasul pe aburi pana cand crema se ingroasa. 
  2. Cand crema este destul de groasa, se pune vasul in apa rece. Cand s-a racit, crema se pune pe un platou si se serveste cu fursecuri, felii de chec sau de cozonac.

Recomandari

Deserturi