Halva cu fructe uscate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Halvaua cu fructe uscate este un desert turcesc foarte aromat si gustos, pe care il puteti pastra la frigider chiar si 2 saptamani.

Ingrediente

    • 15 curmale fara sambure
    • 1 lingura unt clarifiat
    • 100 gr nuci caju
    • 100 gr nuci simple
    • 100 gr migdale
    • 1/2 lingurita pulbere de cardamom

Instructiuni de preparare

  1. Se taie curalele foarte marunt. Nucile caju, nucile simple si migdalele se mixeaza putin sau se maruntesc cu sucitorul.
  2. Intr-o tigaie se pune untul clarifiat si se adauga toate fructele alaturi de cardamom si se lasa pe foc 2 minute. Se adauga curmalele si se mai lasa un minut, amestecand continuu.
  3. Compozitia se scoate pe o folie de aluminiu si cu aceasta se modeleaza in forma dorita. Se impatureste in folie si se da la rece pentru 2 ore, apoi se scoate folie, se portioneaza halvaua si se serveste.

Recomandari

Deserturi