Jeleu de piersici

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jeleul de piersici trebuie sa il incercati pentru ca este gustos, aromat si foarte racoritor.

Ingrediente

    • 200 gr zahar
    • 200 ml apa
    • 500 gr piersici coapte
    • 6 foi de gelatina
    • 200 gr migdale taiate fin

Instructiuni de preparare

  1. Se face, intr-o craticioara, din zahar si apa, un sirop potrivit de legat. 
  2. Piersicile zdrobite se pun intr-o cratita, pe foc, se amesteca bine si se dau cateva clocote pana se obtine un piure care se stoarce in tifon, pentru a obtine un pahar de suc. 
  3. Se inmoaie gelatina in 2 linguri de apa rece si apoi se dizolva in siropul cald. Se amesteca siropul cu sucul de piersici si se pune intr-un castron umezit jumatate din cantitatea de jeleu. 
  4. Se da la rece si, cand jeleul s-a inchegat, se presara cu migdale, se toarna deasupra restul de compozitie, iar castronul se pune din nou in frigider. Inainte de a servi, se inmoaie castronul in apa calda si se rastoarna jeleul pe un platou.

Recomandari

Deserturi