Sorbet de struguri si smochine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sorbetul de struguri si smochine este atat un desert proaspat, usor si racoritor cat si un digestiv delicios dupa o masa copioasa.

Ingrediente

    • 1 ciorchine de struguri albi dulci, cu boabe mici (circa 450 gr)
    • 100 ml apa
    • 1 lingurita glucoza
    • 3 linguri zahar
    • 3 smochine proaspete mici coapte

     

Instructiuni de preparare

  1. Desprinde boabele de pe ciorchinele de strugure si spala-le foarte bine, apoi curata-le de samburi.
  2. Fierbe apa cu zaharul timp de 5 minute pana se obtine un sirop. Adauga glucoza daca vrei sa obtii o compozitie mai stabila.
  3. Pune in vasul mixerului boabele de struguri si siropul si mixeaza-le. Trece compozitia printr-o sita cu ochiuri mai mari si pune-o intr-un vas din otel inoxidabil sau din plastic.
  4. Curata smochinele, taie-le bucatele si adauga-le in compozitie. Pune vasul in congelator si lasa-l 2 ore, apoi taie compozitia bucati cu un cutit.
  5. Pune-le in mixer si amesteca pana cand se omogenizeaza. Serveste  sorbetul imediat

Stiai ca...

Strugurii se armonizeaza perfect cu smochinele proaspete, pulpa acestora, mai uscata si mai densa, dand consistenta sorbetului.

Recomandari

Deserturi