Fursecuri de Anglesey

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile de Anglesey sunt fursecuri duble din aluat dulce, sfaramicios, lipite intre ele cu un start subtire de dulceata si pudrate cu zahar.

Ingrediente

    • 225 gr unt la temperatura camerei
    • 125 gr zahar tos fin
    • 350 gr  faina
    • 1/2 lingurita praf de copt
    • 1/2 lingurita sare
    • 6 linguri dulceata de zmeura
    • 1 lingura zahar pudra

    USTENSILE:

    • 2 tavi mari, tapetate cu hartie de copt
    • forma de taiat fursecuri cu diametrul de 5 cm
    • cea mai mica forma de taiat fursecuri sau varful unui sprit de cofetar

Instructiuni de preparare

  1. Amestecati untul cu zaharul pana obtineti o crema, apoi adaugati faina, praful de copt si sare. Amestecati apoi formati o bila din aluat si asezati pe o planseta tapetata cu faina. Intindeti o foaie cu grosimea de 6 mm si taiati din ea 40 de rondele cu ajutorul unei forme de taiat cu diametrul de 5 cm. Resturile de aluat le intindeti si decupati  fursecuri si tot asa pana se termina aluatul. In centru a jumatate din rondelele de aluat decupati, cu forma cea mica, un orificiu mic.
  2. Asezati rondelele pe tavile tapetate cu hartie de copt, la o mica distanta unele de celelalte. Coaceti 10 minute, pana fursecurile cresc si se rumenesc frumos. Lasati-le sa se raceasca pe un gratar, iar apoi lipiti jumatatile intre ele cu dulceata de zmeura. Presarati-le cu zahar pudra, apoi le puteti servi.

Recomandari

Deserturi