- Serves: 4 people
 
				- Prep Time: 30 min
 
				- Cooking: 2 hours
 
				- Calories: 632 kcal
 
			
			 Print
			
		
		
		Fursecurile de Anglesey sunt fursecuri duble din aluat dulce, sfaramicios, lipite intre ele cu un start subtire de dulceata si pudrate cu zahar.
		
		Ingrediente
		
			
- 225 gr unt la temperatura camerei
 
- 125 gr zahar tos fin
 
- 350 gr  faina
 
- 1/2 lingurita praf de copt
 
- 1/2 lingurita sare
 
- 6 linguri dulceata de zmeura
 
- 1 lingura zahar pudra
 
USTENSILE:
- 2 tavi mari, tapetate cu hartie de copt
 
- forma de taiat fursecuri cu diametrul de 5 cm
 
- cea mai mica forma de taiat fursecuri sau varful unui sprit de cofetar
 
						
		
		
		Instructiuni de preparare
		
- Amestecati untul cu zaharul pana obtineti o crema, apoi adaugati faina, praful de copt si sare. Amestecati apoi formati o bila din aluat si asezati pe o planseta tapetata cu faina. Intindeti o foaie cu grosimea de 6 mm si taiati din ea 40 de rondele cu ajutorul unei forme de taiat cu diametrul de 5 cm. Resturile de aluat le intindeti si decupati  fursecuri si tot asa pana se termina aluatul. In centru a jumatate din rondelele de aluat decupati, cu forma cea mica, un orificiu mic.
 
- Asezati rondelele pe tavile tapetate cu hartie de copt, la o mica distanta unele de celelalte. Coaceti 10 minute, pana fursecurile cresc si se rumenesc frumos. Lasati-le sa se raceasca pe un gratar, iar apoi lipiti jumatatile intre ele cu dulceata de zmeura. Presarati-le cu zahar pudra, apoi le puteti servi.