Fursecuri cu ciocolata 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile cu ciocolta au o aroma delicioasa, ele fiind si mai aromate daca sunt preparate cu o zi inainte de a fi servite. Avantajul acestor fursecuri este ca se prepara rapid si sunt delicioase.

Ingrediente

    • 100 ge ciocolata de menaj
    • 1/2 lingurita esenta de vanilie
    • 60 gr unt
    • 120 gr faina
    • 55 gr zahar
    • 15 gr cacao amara
    • 1 ou
    • 1 varf de cutit cu drojdie uscata
    • 35 gr zahar pudra
    • sare

     

Instructiuni de preparare

  1. Marunteste ciocolata si topeste-o, la foc mic, intr-o creticioara, cu 50 gr de unt, amestecand bine.
  2. Ia craticioara de pe foc, adauga zaharul si continua sa amesteci cateva minute, ca sa se dizolve, apoi incorporeaza oul si esenta de vanilie.
  3. Amesteca 110 gr de faina, cacaua, drojdia, putina sare si cerne-le. Toarna amestecul peste compozitia de ciocolata si omogenizeaza.
  4. Unge si tapeteaza o tava cu untul si faina ramase. Ia cu ajutorul unei linguri din compozitie si modeleaza bilute mici, apoi tavaleste-le prin zahar pudra.Scutura zaharul in exces si asaza-le in tava acoperita cu hartie de copt, pastrand intre ele o distanta de 2-3 cm.
  5. Coace-le 20 de minute in cuptorul incins pana cand suprafata s-a intarit si incepe sa se crape. Lasa-le cateva minute sa se racoreasca. Cu ajutorul unei palete, scoate-le din tava si pune-le pe un gratar sa se raceasca.

Recomandari

Deserturi