Martipan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Martipanul este un fel de fursec delicios, dulce si aromat.

Ingrediente

    • 500 gr miere de albine
    • 500 gr zahar
    • 1 kg faina
    • sare
    • 4 oua
    • 1 lingurita cu scor-tisoara si cuisoare pulbere
    • 1 pachet praf de copt
    • 250 gr de nuca
    • coaja rasa de lamaie si portocala in amestec
    • 1 lingurita cu unt

Instructiuni de preparare

  1. Pui mierea pe foc sa dea in clocot, amesteci repede cu zaharul tos in vas adanc. Tot acum pui faina in ploaie si incorporezi folosind o lingura de lemn. In faina desfaci praful de copt pentru ca sa se amestece omogen. In felul acesta aluatul creste uniform.
  2. Adaugi  in aluat 200 gr de nuci macinate, 4 galbenusuri si 2 albusuri, un varf lingurita de sare, o lingurita de coaja rasa de lamaie si portocala. Framanti aluatul cu mana cand s-a racorit, intinzi foaia subtire, tai forme cu paharul si cutitul, le pui in tava unsa cu unt si le ungi cu albusurile batute spuma amestecate cu 50 gr nuci tocate.
  3. Coci la foc potrivit si le servesti reci.

Recomandari

Deserturi