Retete de Conserve si Muraturi
Dulceata de fructe de soc se aseamana la aspect cu cea de afine numai ca are o aroma total diferita. Daca cea de afine este dulce dulceata de flori de soc este un pic acrisoara dar e la fel de gustoasa.
Dulceata de prune este o dulceata foarte gustoasa datorita faptului ca se poate consuma ca atare sau se poate folosi la prepararea prajiturilor si torturilor.
Dulceata de struguri ofera pe langa aroma dellicioasa si o diversitate pe masura in sensul ca se poate prepara atat din struguri rosii cat si din struguri albi, gustul fiind la fel de delicios.
Dulceata de visine este una dintre cele mai populare dulceturi de la noi. Se prepara repede, este gustoasa si poate fi folosita la numeroase prajituri.
Gemul de caise este cel mai cunoscut si apreciat gem. Se poate consuma ca atare sau pe clatite sau de ca nu in prepararea tartelor.
Daca doriti sa savurati din plin aroma capsunilor si iarna atunci trebuie sa preparati gemul de capsuni. Pare complicat dar de fapt gemul de capsuni de prepara foarte usor.
Gemul de piersici este cel mai apreciat de cunoscatori datorita faptului ca are o aroma intensa foarte speciala. Cu cat piersicile sunt mai coapte cu atat aroma si gustul gemului sunt mai bune.
Gemul de prune are un gust dulce acrisor pe care il pastreaza mult timp, si culoare rubinie sau rosu - inchis, in functie de timpul de fierbere. Gemul de prune poate fi consumat ca atare sau la diferite prajituri, clatite, orez cu lapte, gris cu lapte etc
Marmelada de caise se poate prepara atat din fructe coapte cat si din fructe verzi. Gustul acrisor al marmeladei de caise este potrivit pentru clatite si tarte cu diverse umpluturi.
Pentru a surprinde din plin aroma capsunilor, marelasa de capsuni etse cea mai potrivita. Facuta dupa reteta clasica este delicioasa si cu siguranta va incanta pe toata lumea.