Dulceata de visine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dulceata de visine este una dintre cele mai populare dulceturi de la noi. Se prepara repede, este gustoasa si poate fi folosita la numeroase prajituri.

Ingrediente

    • 2 kg visine
    • 1 kg zahar
    • vanilie sau frunze de menta

Instructiuni de preparare

  1. Se spala fructele, se curata de samburi si codite, se pun in vas smaltuit acoperite cu zaharul necesar pentru 5-6 ore. Se pune vasul pe foc mic pana se topeste zaharul, se face focul mai mare, se lasa sa fiarba pana cand siropul devine bob legat.
  2.  Se parfumeaza cu frunze de menta, se lasa sa se raceasca in vasul in care a fiert acoperita cu un prosop umezit Se trece dulceata in borcane si se pastreaza in camara aerisita.

Recomandari

Conserve si Muraturi